Koronavirus ve velkém odhalil potravinovou nesoběstačnost,
kterou trpí Česká republika poté, co vstoupila do Evropské Unie. Stačí si jen
zajít do obchodu a člověk hned uvidí, jak ceny podražily. A to jen pro to, že
bylo zničeno naše vyspělé a soběstačné zemědělství.
Zatímco dříve jsme byli potravinově naprosto soběstačnou
zemí, dnes je situace úplně jiná. Podle Agrární komory ČR jsme potravinově
nesoběstační hlavně v živočišném zemědělství. V produkci vepřového
masa jsme dokonce soběstační jen z 35%!!!!!! Třiceti pěti!!!!!! Dvě
třetiny vepřového masa musíme dovážet z ciziny, často ve velice pochybné
kvalitě, protože u nás prostě není! S jinými druhy masa a živočišných
výrobků obecně to u nás není o moc lepší. U drůbežího masa jsme na asi padesáti
pěti procentech, což ale pořád znamená, že skoro každý druhý kus je odjinud.
Když vezmeme v úvahu hygienické normy v cizině a taky to, že je Česko
vnímáno jako takzvaná země druhé kategorie, které podle západu stačí jídlo
druhé kvality, tak se nemůžeme divit, že k nám chodí taková drůbež, jaká
k nám chodí. U vajec se dále jedná o asi 60%, což je o trochu lepší, ale
pořád žádná sláva. Co mít třeba přes 100%, abychom my mohli vyvážet naše
kvalitní zemědělské produkty do ciziny a vydělávat na tom, a ne jako dnes, kdy
musíme dovážet drahé a nekvalitní jídlo ze zahraničí!!!!!
U rostlinné výroby není situace skoro vůbec lepší. Většinu
zeleniny dovážíme z 65%. To je jak u vepřového!!!!! Musíme dovážet dvakrát
více než sami vyrobíme. Vždyť to je naprosto šílené. Když se stane situace jako
nyní, tak jsme odsouzení k hladu. To naši představitelé chtějí?????
Hladové lidi???? Vždyť to vůbec nedává rozum, a přesto se tak děje.
Ještě horší situace než u zeleniny nastává u brambor.
Zatímco dříve jsme brambory oseli na ploše až sto devět tisíc hektarů, dnes už
je to jen dvaceti tři tisíc!!!!! To je skoro pětina bývalého stavu!!! Pokles o
80%. Je to jako byste místo obědu v práci každý všední den jedli oběd jen
v pondělí a další dny už zůstali o hladu. Proto dnes ceny tak rostou. Velice
podobná situace je u prasat. Těch nyní chováme asi jeden a půl milionu, i když
jsme jich dříve chovali přes pět milionů!!!! To se pak nemůžeme divit, že
musíme tolik dovážet.
Jaké to má vše následky? Za jeden kilogram květáku zaplatíte
v obchodě i sto korun!!!! No kdo na to má? Jak máme mít zdravý národ, když
zelenina, základ zdravé stravy, stojí tak otřesné peníze. Za kilo okurek dnes
zaplatíte i 120 korun. Přitom jen před rokem byla cena okolo 40 korun za
stejnou hmotnost. To vše je důsledek globalismu a Evropské Unie, která naprosto
zbavila národní státy kontroly nad svým vlastním zemědělstvím a produkcí, a
díky tomu dnes musí Češi chtě nechtě kupovat přemrštěně drahé zboží, jehož
kvalita absolutně neodpovídá ceně!!!!! Snad se z tohoto vývoje naši
politici poučí, vymaní se ze škodlivého vlivu EU a všech globalistů v čele
se Sorosem a půjdou cestou silných národních států, které i v těžkých
dobách, jako je tato, budou mít pro své obyvatele dostatek kvalitního jídla za
přijatelné ceny.
Co si o tomto myslíte vy? Napište mi dolů do komentářů.
Chcete v dnešní těžké době nějaký peníz navíc? Klikněte
na https://www.airbnb.cz/c/matouss12?currency=CZK&referral_share_id=cec72844-486a-4725-b103-49e87372c9d4
a získejte 997 korun úplně zadarmo!!! Nic za tím nevězí, je to snadné a alespoň
se budete mít lépe.
Měli jsme velmi dobře fungující zemědělství, ale zásluhou havloidů jsme přišli o to nejlepší. Zemědělství je základem dobrého státu. Montovny se základní mzdou nás neuživí.
OdpovědětVymazatNaprostá pravda.
VymazatTo je svatá pravda. Nevím proč se ,pár blbečků v EU montuje do hospodaření jednotlivých států. To nán za chvíli budou chtít diktovat kolik musíme vypěstovat banánů a podobné nesmysly ? A kolik smíme mít krav apod.?
OdpovědětVymazatBohužel už to tak funguje
VymazatAt si žerou ty humusy oni !!!
OdpovědětVymazatBrambory nejsou zdravé mají nepoměr mezi draslíkem a sodíkem proto dilatují ledviny. Maso naši předkové jedli jednou týdně to co tu máme nám stačí. Ano zeleniny by mělo být více, ale tu si mnozí pěstují samy doma na přilepšení. V tom článku jsem nenašel jakou máme soběstačnost v obilovinách a luštěninách, které považuji za nejdůležitější. Pokud jsem něco přehlédl tak se omlouvám a předem děkuji za upozornění.
OdpovědětVymazata přesně tak v první řadě musím být soběstačný a potom můžu něco dodatečně přidávat,
OdpovědětVymazatale ne obráceně