Přeskočit na hlavní obsah

EU NÁM ZNIČILA ZEMĚDĚLSTVÍ A TEĎ NENÍ JÍDLO!!!!! BUDE HLAD????? JAK SE K TOMU STAVÍ EU?????


Koronavirus ve velkém odhalil potravinovou nesoběstačnost, kterou trpí Česká republika poté, co vstoupila do Evropské Unie. Stačí si jen zajít do obchodu a člověk hned uvidí, jak ceny podražily. A to jen pro to, že bylo zničeno naše vyspělé a soběstačné zemědělství.
Zatímco dříve jsme byli potravinově naprosto soběstačnou zemí, dnes je situace úplně jiná. Podle Agrární komory ČR jsme potravinově nesoběstační hlavně v živočišném zemědělství. V produkci vepřového masa jsme dokonce soběstační jen z 35%!!!!!! Třiceti pěti!!!!!! Dvě třetiny vepřového masa musíme dovážet z ciziny, často ve velice pochybné kvalitě, protože u nás prostě není! S jinými druhy masa a živočišných výrobků obecně to u nás není o moc lepší. U drůbežího masa jsme na asi padesáti pěti procentech, což ale pořád znamená, že skoro každý druhý kus je odjinud. Když vezmeme v úvahu hygienické normy v cizině a taky to, že je Česko vnímáno jako takzvaná země druhé kategorie, které podle západu stačí jídlo druhé kvality, tak se nemůžeme divit, že k nám chodí taková drůbež, jaká k nám chodí. U vajec se dále jedná o asi 60%, což je o trochu lepší, ale pořád žádná sláva. Co mít třeba přes 100%, abychom my mohli vyvážet naše kvalitní zemědělské produkty do ciziny a vydělávat na tom, a ne jako dnes, kdy musíme dovážet drahé a nekvalitní jídlo ze zahraničí!!!!!

U rostlinné výroby není situace skoro vůbec lepší. Většinu zeleniny dovážíme z 65%. To je jak u vepřového!!!!! Musíme dovážet dvakrát více než sami vyrobíme. Vždyť to je naprosto šílené. Když se stane situace jako nyní, tak jsme odsouzení k hladu. To naši představitelé chtějí????? Hladové lidi???? Vždyť to vůbec nedává rozum, a přesto se tak děje.
Ještě horší situace než u zeleniny nastává u brambor. Zatímco dříve jsme brambory oseli na ploše až sto devět tisíc hektarů, dnes už je to jen dvaceti tři tisíc!!!!! To je skoro pětina bývalého stavu!!! Pokles o 80%. Je to jako byste místo obědu v práci každý všední den jedli oběd jen v pondělí a další dny už zůstali o hladu. Proto dnes ceny tak rostou. Velice podobná situace je u prasat. Těch nyní chováme asi jeden a půl milionu, i když jsme jich dříve chovali přes pět milionů!!!! To se pak nemůžeme divit, že musíme tolik dovážet.
Jaké to má vše následky? Za jeden kilogram květáku zaplatíte v obchodě i sto korun!!!! No kdo na to má? Jak máme mít zdravý národ, když zelenina, základ zdravé stravy, stojí tak otřesné peníze. Za kilo okurek dnes zaplatíte i 120 korun. Přitom jen před rokem byla cena okolo 40 korun za stejnou hmotnost. To vše je důsledek globalismu a Evropské Unie, která naprosto zbavila národní státy kontroly nad svým vlastním zemědělstvím a produkcí, a díky tomu dnes musí Češi chtě nechtě kupovat přemrštěně drahé zboží, jehož kvalita absolutně neodpovídá ceně!!!!! Snad se z tohoto vývoje naši politici poučí, vymaní se ze škodlivého vlivu EU a všech globalistů v čele se Sorosem a půjdou cestou silných národních států, které i v těžkých dobách, jako je tato, budou mít pro své obyvatele dostatek kvalitního jídla za přijatelné ceny.
Co si o tomto myslíte vy? Napište mi dolů do komentářů.
Chcete v dnešní těžké době nějaký peníz navíc? Klikněte na https://www.airbnb.cz/c/matouss12?currency=CZK&referral_share_id=cec72844-486a-4725-b103-49e87372c9d4 a získejte 997 korun úplně zadarmo!!! Nic za tím nevězí, je to snadné a alespoň se budete mít lépe.

Komentáře

  1. Měli jsme velmi dobře fungující zemědělství, ale zásluhou havloidů jsme přišli o to nejlepší. Zemědělství je základem dobrého státu. Montovny se základní mzdou nás neuživí.

    OdpovědětVymazat
  2. To je svatá pravda. Nevím proč se ,pár blbečků v EU montuje do hospodaření jednotlivých států. To nán za chvíli budou chtít diktovat kolik musíme vypěstovat banánů a podobné nesmysly ? A kolik smíme mít krav apod.?

    OdpovědětVymazat
  3. Brambory nejsou zdravé mají nepoměr mezi draslíkem a sodíkem proto dilatují ledviny. Maso naši předkové jedli jednou týdně to co tu máme nám stačí. Ano zeleniny by mělo být více, ale tu si mnozí pěstují samy doma na přilepšení. V tom článku jsem nenašel jakou máme soběstačnost v obilovinách a luštěninách, které považuji za nejdůležitější. Pokud jsem něco přehlédl tak se omlouvám a předem děkuji za upozornění.

    OdpovědětVymazat
  4. a přesně tak v první řadě musím být soběstačný a potom můžu něco dodatečně přidávat,
    ale ne obráceně

    OdpovědětVymazat

Okomentovat